اسانس چیست و کاربردهای آن + معرفی انواع طعمدهنده جویس

برای تهیه جویسهای ویپ و پاد نیاز به محصولات مختلفی است که از جمله آنها میتوان به گلیسیرین گیاهی و پروپیل گلیکول، نیکوتین مایع و اسانس اشاره کرد. اسانس در واقع آن بخش طعم دهندهای است که حتما باید به محصولات محتوی نیکوتین اضافه شود تا با ایجاد طعم و بوی بی نظیر، لذت بیشتری را در افراد مصرف کننده به وجود آورد. اسانسها دارای طعمهای مختلفیاند. میتوان آنها را با طعمهایی همچون میوه و شکلات خریداری کرد و یک جویس خوش طعم و لذیذ برای مصرف روزانه تهیه نمود. برای اینکه بدانید اسانس چیست و چه کاربردی در جویسها دارد، در ادامه مقاله همراه ما باشید.
آنچه در این صفحه میخوانید
اسانس چیست؟
اسانس به عنوان یکی از افزودنیهای موجود در جویسهای ویپ و پاد شناخته میشود. جویسها از ترکیب حلالهایی همچون پروپیلن گلیکول و گلیسیرین گیاهی تشکیل میشوند، اما این حلالها هیچ گونه طعم خاصی ندارند و فقط حامل طعم و ایجاد کننده دود هستند. برای اینکه بتوان طعم بهتری به آنها بخشید، میتوان از اسانسها که دارای طعمها و ترکیبات خاصی هستند، استفاده کرد. بنابراین، اسانسها یا طعم دهندهها، ترکیباتی هستند که به عنوان یک افزودنی به جویسها اضافه میشوند تا طعم لذیذی را به آنها ببخشند.
تاریخچه استفاده از اسانسها
استفاده از اسانسها به دوران باستان برمیگردد. انسانها از زمانهای دور برای خوشبو کردن محیط، درمان بیماریها و حتی در مراسم مذهبی از اسانسها بهره میبردند. در فرهنگهای مختلف، اسانسها به عنوان نمادی از ثروت و قدرت شناخته میشدند. مصریان باستان از اسانسها در مراسم مومیایی کردن و همچنین در عطرسازی استفاده میکردند. در تاریخ، اسانسها به عنوان بخشی از تجارتهای بینالمللی مورد توجه قرار گرفتند و کشورهای مختلف از جمله هند و چین به عنوان مراکز تولید اسانسهای طبیعی شناخته شدند.
مقاله پیشنهادی: اسانس پاد چیست؟ + آشنایی با انواع، مزایا و نحوه ریختن آن
آشنایی با انواع اسانس
اسانسها از نظر طعم و عصارههای تشکیل دهنده دارای انواع مختلفی هستند. بسته به ذائقه میتوانید هر یک از آنها را تهیه کرده و امتحان کنید تا در نهایت بهترین اسانسی که با آن به لذت چندین برابری میرسید را پیدا کنید. تنوع بالای اسانسهای موجود در بازار، اجازه دستهبندی و گروهبندی آنها را به سادگی نمیدهد، اما به طور کلی میتوان این محصولات را به موارد زیر تقسیم بندی نمود.
اسانسهای میوهای
پرفروشترین و بهترین انواع اسانسهای موجود در بازار، اسانسهای میوهای هستند که ضمن ایجاد لذت فوق العاده در هنگام مصرف و بوی خوب، میتوانند انتخابی عالی برای مصرفکنندگان محسوب شوند. اسانسهای میوهای خود تنوع زیادی دارند که از جمله آنها میتوان به هندوانه، طالبی، شلیل، لیمو، کیوی و … اشاره کرد.
اسانسهای شیرین
اسانسهای شیرین مخصوص افرادی که به مواد غذایی شیرین علاقهمندند. این اسانسها شامل کوکیها، چیزکیک و بستنی هستند که هر کدام طعم و بوی فوقالعادهای دارند.
اسانسهای شکلاتی و قهوه
یکی دیگر از انواع اسانس موجود در بازار، اسانس شکلاتی و قهوه است. این نوع اسانسها برای افرادی که میل زیادی به خوردن قهوه و شکلات و سایر محصولات کافئین دار دارند بسیار مناسب خواهند بود. شکلات آمریکایی، شکلات بلژیکی، قهوه، شکلات تلخ و … از جمله انواع اسانسهای شکلاتی و قهوه هستند.
اسانس آجیلها
طعم و بوی برخی از دانههای آجیل بسیار برای افراد لذت بخش است. اسانس آجیلها، از جمله اسانسهای خوش طعم و فوق العادهایاند که میتوانید از آنها نهایت لذت را ببرید. اسانس بادام زمینی و پسته از جمله این اسانسهای فوق العاده خوش طعم و خوش بو هستند.
اسانس خنک
طعمهای خنک همچون نعناع و اکالیپتوس، اسانس یخ و … میتوانند احساس خوبی را در هنگام مصرف ایجاد کنند. این اسانسها، جزء محصولات پرطرفدار برای روزهای گرم تابستان هستند و میتوانند باعث افزایش نشاط و احساس خنکی در دهان، گلو و بینی شوند.
روشهای استخراج اسانس
استخراج اسانسها به روشهای مختلفی انجام میشود که هر کدام ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. یکی از رایجترین روشها، تقطیر بخاری است که در آن بخار آب از روی گیاهان عبور کرده و اسانسها را جدا میکند. همچنین روشهای دیگری مانند استخراج با حلال، استخراج با CO2 فوق بحرانی و روشهای مکانیکی نیز وجود دارند. انتخاب روش استخراج بستگی به نوع گیاه و خواص مورد نظر اسانس دارد. این فرآیندهای استخراج نه تنها بر کیفیت اسانس تأثیر میگذارند بلکه میتوانند بر قیمت نهایی محصول نیز تأثیرگذار باشند.
تاثیر اسانسها بر روح و روان
بسیاری از اسانسها علاوه بر خواص فیزیکی، تأثیرات عمیقی بر روح و روان انسان دارند. در علم آروماتراپی، از اسانسهای مختلف برای کاهش استرس، افزایش تمرکز و بهبود خلق و خو استفاده میشود. اسانسهایی مانند اسطوخودوس و نعناع فلفلی به عنوان آرامبخشهای طبیعی شناخته میشوند و میتوانند به بهبود کیفیت خواب کمک کنند. همچنین، اسانسهایی مانند لیمو و پرتقال به عنوان محرکهای انرژیزا شناخته میشوند و میتوانند در افزایش احساس خوشحالی و شادابی مؤثر باشند.
نکات ایمنی در استفاده از اسانسها
در حالی که اسانسها میتوانند فواید زیادی داشته باشند، اما باید با احتیاط استفاده شوند. برخی از اسانسها ممکن است باعث حساسیت یا واکنشهای آلرژیک در افراد شوند. به همین دلیل، قبل از استفاده از اسانسها، انجام آزمایش حساسیت و مشاوره با پزشک توصیه میشود. همچنین، اسانسها باید دور از دسترس کودکان و در مکانهای خشک و خنک نگهداری شوند. مهم است که از مصرف اسانسهای غلیظ به صورت مستقیم بر روی پوست خودداری کنید و آنها را با روغنهای حامل رقیق کنید.
ترکیبات اسانس چیست؟
اسانسها از مجموعهای از ترکیبات طعم دهنده، روغن و همچنین محصولات حلال همچون الکل و استون تشکیل شدهاند گه بسته به نوع اسانس و برند تولید کننده متفاوتاند. خلوص بالای اسانس عامل بسیار مهمی در میزان طعم دهی و لذت بخشی در هنگام استفاده دارد. به طوری که هر چقدر درصد خلوص اسانس افزایش پیدا کند، میتوان تنها با اضافه کردن چند قطره از این محصول شاهد عملکرد مناسب آن بود.
کاربرد اسانس چیست؟
اسانس به عنوان یک جزء تقریبا ضروری در محصولات مایع جویس شناخته میشود که طعم و بوی فوقالعادهای را به آنها اضافه خواهد کرد. تنها افرادی که تمایلی به دادن طعم خاص به سالت نیکوتین ندارند، هیچ طعم دهندهای را به آن اضافه نمیکنند. از جمله مهمترین کاربردها و مزایای اسانس برای ویپ و پاد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
طعم دهی به مایع پاد و ویپ
اسانسها میتوانند به نیکوتین ویپ طعم بهتری را اضافه کنند. آنها در طیف وسیعی از طعمها در بازار موجودند که هر کدام لذت مصرف دوچندانی در افراد خواهند داشت. بسته به نیاز و سلیقه خودتان، میتوانید هر یک از طعم دهندههای پاد و ویپ را انتخاب کنید.
ایجاد بوی خوش در دهان
دوست دارید به جای بوی سیگار، بوی خوش از دهان شما خارج شود؟ قطعا اسانس با طعمهای مختلفی که دارد، میتواند طعم و بوی بسیار خوبی را در دهان شما ایجاد کند. این اسانسها باعث ایجاد خنکی و احساس شادابی در فرد مصرف کننده نیز میشوند.
کاهش گلوزدگی و ناراحتی گلو
کاربرد اسانس در کاهش گلوزدگی و ناراحتی در هنگام استفاده از پاد یا ویپ است. این اسانسها به دلیل ایجاد احساس لذت در هنگام استفاده و همچنین ملایمتر کردن طعم نیکوتین، گلیسیرین مایع و پروپیلن گلیکول، میتوانند ضمن ایجاد طعم، باعث کاهش گلوزدگی و ناراحتی گلو نیز شوند.
مقاله پیشنهادی: اسانس روغنی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ + نحوه تولید آن
چند درصد اسانس به جویسها اضافه میشود؟
بسته به اینکه چه نوع نیکوتین و محصولی برای تهیه جویسها استفاده میشود، میزان اضافه کردن اسانس نیز میتواند متفاوت باشد. به طور کلی، در اکثر جویسها نیاز به حداکثر ۱۵ درصد اسانس است. به طور مثال اگر در حال تهیه جویس ۱۰۰ میلی لیتری هستید، تنها باید ۱۵ میلی لیتر از آن را با اسانس پر نمایید. البته مقدار اضافه کردن اسانس تا حد زیادی سلیقهای بوده و بسته به نظر شخصی شما میتواند متفاوت باشد. اما بهتر است که بیشتر از ۱۵ درصد به یک جویس حاوی پروپیلن گلیکول، گلیسیرین گیاهی و نیکوتین مایع، اسانس اضافه نکنید.
خرید انواع اسانس حرارتی از فروشگاه اینترنتی دیپون
تهیه اسانس با کیفیت و غلظت مناسب میتواند لذت بسیار زیادی را در میان افراد مصرف کننده به همراه داشته باشد. فروشگاه اینترنتی دیپون بهترین اسانسهای حرارتی با بو و عطر بسیار لذیذ و کیفیت عالی را به مشتریان عرضه میکند. برای خرید و استعلام قیمت اسانسهای موجود در فروشگاه دیپون، کافیست که به بخش مربوطه مراجعه کرده و قیمت دقیق این محصولات را مشاهده کنید. کلیه طعم دهندههای موجود در این سایت کیفیت بالایی دارند و میتوان آنها را با اطمینان در مایعات ویپینگ و پادها مورد استفاده قرار داد.