اسانس دود چیست و چگونه تهیه میشود؟ + مزایا، معایب و کاربردها

دودی کردن غذاهای مختلف چندین سال است که به عنوان یک روش طعمدار کردن غذاها و خوراکیها شناخته میشود. بوی دودی برای بسیاری از افراد لذت بخش است که میتوانید آن را از طریق روشهای مختلفی بدست آورید. اسانس دود ترکیبی است که از طریق سوزاندن چوب درختان و فرایند اسانس گیری یعنی ایجاد تقطیر و تغلیظ به دست آید. این نوع اسانس طعم فوقالعادهای از دود را در اختیار قرار میدهد و میتوان آن را در غذاهای متنوعی از جمله گوشت کبابی، برگر و سبزیجات و حتی برنج استفاده نمود. اگر میخواهید بدانید اسانس دود چیست و چگونه درست میشود، در ادامه مقاله همراه ما باشید.
اسانس دود چیست؟
اسانس دود که معمولا به صورت مایع تولید میشود، در واقع عصارهای مایع و غلیظ بوده که از فرآیند اسانس گیری دود چوبهای مختلف هنگام سوزاندن بدست میآید. این اسانس طعم بسیار عمیق و دودی را به غذاها، ترکیبات مختلف و محیط اضافه میکند و این احساس را به شما میدهد که در حال میل کردن یک غذا با طعم دودی فوقالعاده خوب و قوی هستید. این نوع اسانس از چوبهای باکیفیت تولید میشود و به دلیل ایجاد طعم قوی در غذاها و مواد غذایی مختلف، میتواند نقش مهمی را برای ایجاد طعمهای جذاب و جدید داشته باشد.
اسانس دود از چی درست میشه؟
اسانس دود حاصل سوزاندن چوبهای باکیفیت است. برای تهیه این نوع اسانس از چوبهایی که پس از سوختن بوی خوبی را تولید میکنند و از دود ایجاد شده توسط آنها میتوان غذاها را طعمدار کرد استفاده میشود. برای تهیه این نوع اسانس لازم است که چوبها سوزانده شوند و از دود ایجاد شده توسط آنها برای فرآیند تقطیر استفاده گردد. این دود پس از غلیظ شدن به مایعهای حامل اضافه شده و یک طعم بسیار خوب را در اختیار قرار میدهد.
اسانس دود برای چه غذاهایی استفاده میشود؟
اینکه بدانید اسانس دود چیست و در چه غذاهایی استفاده میشود، بسیار به شما برای تهیه این اسانس کمک میکند. همانطور که میدانید بوی دود بوی لذت بخشی برای افراد است و در غذاهای مختلف میتوان از آن بهره گرفت. از جمله غذاهایی که با اسانس تهیه میشوند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- گوشتهای کبابی: برای تهیه انواع گوشتهای کبابی با طعم دهندههای فوق العاده میتوان از این نوع اسانس استفاده نمود. با اضافه کردن چند قطره از این اسانس به این گوشتها طعم عمیق و دودی به آنها میبخشید.
- سسهای خوشمزه: برای تهیه انواع سسهای دودی با عطر و بوی فوق العاده میتوان از اسانس دود استفاده کرد. این اسانس میتواند طعم جدیدی به سسهای شما بدهد و چای ثابت مهمانیها شود. فقط کافیست که کمی از اسانس دود را به آن اضافه کنید تا تجربه جدید از تهیه سس داشته باشید.
- برگر و استیک: برگر و استیکهای دودی طعم فوقالعادهای را به همراه دارند. اگر طرفدار این ترکیب هستید میتوانید از گوشت خام و عصارههای دودی استفاده کنید که طعم دلخواه فوقالعادهای را در اختیار قرار میدهند.
- غذاهای دریایی: برای غذاهای دریایی همچون ماهی و میگو استفاده از اسانس دود توصیه میشود. این نوع اسانس طعم قوی و فوقالعادهای را در اختیار قرار میدهد و میتوان برای غذاهای دریایی خوش طعم از آن استفاده نمود.
- سبزیجات: سبزیجات طعم دار دودی میتوانند طعم جدیدی را به همراه داشته باشند. میتوانید با اضافه کردن این اسانس به فلفل، بادمجان، قارچ و هر نوع سبزیجات گریل یا آب پز طعم جدیدی را به آنها بخشید. ضمن اینکه برای افراد دارای رژیم غذایی این اسانس مفید است و غذاهای سالمتری را در اختیار قرار میدهد.
- غذاهای مرغی: برای تهیه استیکهای دودی، جوجه کبابهای خوشمزه و طعم دار کردن هر یک از آنها میتوان از اسانس دود استفاده کرد. این نوع اسانس برای گریل کردن غذاهای بر پایه مرغ، سرخ کردن و گذاشتن آنها در فر بسیار مناسب است و میتواند به بافت مرغ نفوذ کند.
مزایای استفاده از اسانسهای دود
دودی کردن یکی از بهترین روشهای تهیه غذاست که بوی فوقالعاده عالی را در اختیار قرار میدهد. استفاده از اسانس دود به جای دودی کردن غذاها میتواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. در روش دودی کردن سنتی از تجهیزات مختلف چوب و ذغال استفاده میگردد که طعم خاصی را در اختیار قرار میدهد. ولی ممکن است در این حین بعضی از غذاها بسوزند و کیفیت خود را از دست بدهند، یا اینکه دودی شدن طعم شدیدی را ایجاد کند.
استفاده از اسانسهای دودی میتواند به تنوع و ارتقای طعم غذاها کمک زیادی کند و از طرفی دست شما برای انتخاب میزان دودی کردن غذاها باز است. از طرفی عوارض استفاده از این نوع اسانس نسبت به زمانی که خود فرآیند دودی کردن را انجام دهید، بسیار کمتر است. همه این موارد میتوانند باعث ایجاد ارتقای کیفیت غذاها شده و طعم آنها را چندین برابر بهبود ببخشد.
مضرات اسانس دود
بسیاری از افراد نگران هستند که با عصاره گیری دود و مصرف آن شاهد عوارض جدی و خطرناکی باشند. مضرات اسانس دود بر اساس معیارهای مختلفی تعیین میشوند و نمیتوان برای همه اسانسها به یک شکل اظهار نظر نمود. اسانسهای دود در حالت کلی بی ضررتر از دودی کردن مواد غذایی مختلف هستند. میتوان این اسانسها را با طعم خوشایند و بوی ملایم استفاده کرد، بدون اینکه نگران سوختن مواد غذایی و یا طعم ناخوشایند آنها باشید. تنها زمانی باید نگران مضرات اسانس دود باشید که در کنار سوختن چوب از شیرههای سمی نیز استفاده شده باشد. در واقع بعضی از درختان دارای ترکیبات سمی هستند که هنگام سوزاندن آنها از این ترکیبات سمی گاز تولید میشود و اثرات سمی را به همراه دارد.
نحوه استفاده از اسانس دود چیست؟
اسانس دود به دلیل اینکه به صورت مایع تهیه میشود و امکان اضافه کردن آن به ترکیبات مختلف گیاهی و گوشتی وجود دارد، میتوانید آن را به روشهای مختلفی تهیه کنید. برای استفاده از اسانس دود در غذاهایی که طعم دار شدهاند، فقط کافیست که در سس آنها مقداری از این اسانس را اضافه کنید. برای مثال در جوجه کبابهای طعم دار شده با سس و پیاز میتوان از این نوع اسانس استفاده کرد. برای غذاهای دیگر نیز کافیست هنگام سرخ کردن، گریل کردن یا پخت و پز اسانس را به آن اضافه کرده و از طعمی که در اختیار قرار میدهد، لذت ببرید.
اسانس با طعم دود برای ویپینگ
تجربه ویپینگ با اسانس حرارتی به قدری خاص است که همه افراد دوست دارند از طعم دهندهها و اسانسهای مختلف بدین منظور استفاده کنند. اسانس دود محصولی است که طعم فوقالعادهای را برای غذاهای مختلف در اختیار قرار میدهد، اما میتوان آن را به صورت مایع برای اضافه کردن به جویس ویپ نیز اضافه کرد. در این صورت طعم ویپ برخلاف سایر اسانسها کاملا خاص بوده و میتوانید آن را برای یک تجربه جدید انتخاب کنید.
خرید انواع اسانسها و طعم دهنده با بهترین قیمت از دیپون
اگر بدانید اسانس چیست حتما متوجه تاثیر فوق العاده آن در مواد بی طعم خواهید شد. فروشگاه اینترنتی دیپون مرجع اصلی فروش انواع اسانس دود است که محصولات خود را با بهترین کیفیت به مشتریان عرضه میکند. اگر نیاز به خرید اسانس دود با بهترین قیمت دارید، میتوانید از طریق فروشگاه اینترنتی دیپون درخواست خودتان را ثبت کنید. انواع اسانسهای میوهای، تنباکویی، شکلات و … به صورت حرارتی در این سایت ارائه شدهاند. خرید اسانس حرارتی از طریق این فروشگاه میتواند دغدغه شما را از بابت طعم دهندههای باکیفیت برطرف کند.